„Da, istina je: Kandidat sam za gradonačelnika na lokalnim izborima u Vodnjanu, a kandidatkinja za moju zamjenicu je profesorica Evelina Biasiol Brkljačić. Nakon više od 20 godina okupila se ekipa s pozitivnom energijom i elanom, i vjerujem da možemo napraviti promjenu“, potvrdio nam je Edi Pastrovicchio, novo lice političke scene u Vodnjanu.

Bit će ovo vruće političko proljeće u Vodnjanu! Dosad jak i neprikosnoveni IDS u lokalne izbore ulazi opterećen aferom „Vodnjanski kumovi“, ali i odustajanjem dosadašnjeg gradonačelnika Klaudija Vitasovića od šestog mandata. S druge strane, sve glasnije ideje
političkih promjena okupile su građanske inicijative iz kojih i proizlazi kandidatura Pastrovicchia.

– Glavne točke našeg programa su koncipirane oko transparentnosti, zajedništva i uključivanja građana u političke procese, poručio je Pastrovicchio koji će više detalja o programu i listi otkriti na javnom predstavljanju sljedećeg tjedna.

Pastrovicchio, diplomirani inženjer agronomije, stručnjak je u području poljoprivrede i zaštite bilja te radi s poljoprivrednicima širom Istre putem vlastitog poduzeća. Radio je na stručnim poslovima u više poljoprivrednih poduzeća, educiran je i u području europskih projekata. Kao stanar centra grada, kaže, dobro mu je poznat problem neuređenih
zgrada u Vodnjanu.

Evelina Biasiol Brkljačić pak dipomirana je ekonomistica i profesorica u mirovini, s iskustvom na javnim dužnostima, između ostalog i u županijskoj skupštini u jednom mandatu. Vijećnica je oporbe u sadašnjem sazivu Gradskog vijeća Vodnjana kao predstavnica stranke umirovljenika.

Biasiol Brkljačić uživa ugled u lokalnoj zajednici među svim generacijama, a Pastrovicchia ne opterećuje nikakav dosadašnji politički angažman. Ni to što je znan po društvenom angažmanu vezanom za valorizaciju vodnjanskih tradicija i vrijednosti, političkim oponentima neće olakšati posao na lokalnim izborima u svibnju.

U Vodnjanu već neko vrijeme vlada apatija, kaže on, stare gradske jezgre propadaju, skupi projekti nisu realizirani, zajednica je podijeljena i nefunkcionalna. Srećom, kaže on, optimizam i novu snagu unose istomišljenici iz svih vodnjanskih naselja i generacija.

– Moja vizija je ponovo donijeti pozitivnu nadu za buduće naraštaje i osmijeh na lice naših građana. Bez obzira tko je odakle došao, mi smo svi Istrijani – radišni, pošteni, gostoljubivi i otvoreni jedni prema drugima. Mi vjerujemo u ljude, i to je najveća pokretačka snaga, zajedno možemo sve, poručio je Pastrovicchio dan ranije na društvenim mrežama.

Zvjezdan Strahinja (iVijesti.hr)