Edi Pastrovicchio iz dana u dan revno obilazi i razgovara sa sugrađanima iz cijele Vodnjanštine te postaje sve izgledniji favorit za novog gradonačelnika Vodnjana. U brojnim razgovorima, iz dana u dan dobija sve veću podršku građana te mu napokon polazi za rukom da i one nesigurnije birače uvjeri kako je baš on jedini koji uistinu može donijeti pozitivnu promjenu.

Iako po struci agronom, Edi je okupio tim stručnjaka na gotovo svim područjima upravljanja gradom, tako da je uspio i najveće skeptike uvjeriti da je itekako sposoban preuzeti sve buduće funkcije i ozbiljno se uhvatiti u koštac sa zatečenim stanjem, za koje se u ovom trenutku pretpostavlja da neće biti bajno.

Edijev pozitivan stav i odlučnost kod građana bude osjećaj zajedništva i jednakosti te je većina sugovornika suglasna da je ovo, nakon skoro dvadeset godina monotonije i neizmjernih šteta, pravi trenutak da se svi stanovnici Vodnjanštine zajednički suoče s istinom i započnu jedno novo doba - kreativno, transparentno i zajedničko promišljanje budućnosti Vodnjanštine te brzo i kvalitetno rješavanje svih godinama zanemarivanih problema.

Kad ako ne sad? – Il momento é adesso!