Živimo u sigurno jednom od najljepših dijelova svijeta - za mene najljepšem. Još od starih Rimljana naše područje je kroz vrijedne i poštene ljude oblikovalo svoju bogatu povijest, poljoprivredu i bajkovitu arhitekturu. To je nešto posebno i sveto što su naši preci ostavili nama - to je naš dug prema idućim generacijama.

Ne želimo živjeti u prošlosti, ali da bismo se mogli kvalitetno posvetiti našoj budućnosti moramo vratiti ponos identitetu naše Vodnjanštine koja je ipak previše bila maltretirana u recentnim godinama. Kroz ovu pozitivnu inicijativu i mobilizacijom svih naših građana prema zajedničkom cilju, želimo prelijepu priču o našoj Vodnjanštini ispričati cijelom svijetu.

Revitalizacijom starogradskih jezgri, želimo vratiti život, ponovno druženje i skladno zajedništvo svih naših građana, kao i aktivaciju gospodarske aktivnosti.

Jedan interesantan primjer iz naše povijesti: godine 1883. Pietro Marchesi je započeo elektrifikaciju Vodnjana i nedugo nakon, Vodnjan je imao električnu uličnu rasvjetu – čak i prije Zagreba. Naše je obećanje – od ove godine počinje naša nova renesansa; našim radom želimo ponovo stvarati ovako lijepe priče.

Veliki je posao pred nama i toga smo svjesni, ali jedva čekamo trenutak da počnemo danonoćno raditi na ovim projektima. Uskoro ćemo moći ponovno, ponosno i sretno reći: I ja sam iz Vodnjana, Galižane, Peroja...

Kao što i sami znate i vidite, revitalizaciju starogradskih jezgri je potrebno hitno započeti prije nego što nestane još neki dio naše povijesti. S ovim ćemo projektima i inicijativama krenuti odmah:
- Regulacija prometa u mjestima Vodnjan, Galižana i Peroj
- Stvaranje preduvjeta za naseljavanje povijesnog centra
- Zaštita i obnova kulturne baštine u starogradskim jezgrama
- Studija revalorizacije povijesne jezgre
- Planska sinteza stare i nove arhitekture
- Ukidanje naplate parkiranja

Kad, ako ne sad!
Vaš gradonačelnik Edi!